top of page

Levendula-álom itthon

Nagyon szeretem a nyarat, a forrósággal, viharokkal, dinnye árusokkal, tangapapucsban mászkáló, napbarnított emberekkel együtt. Jó ideje kerülöm a fesztiválokat, nem szeretem a hangzavart, sem pedig a tömeget, így sokkal jobban hajlok a kirándulós, nyugalmasabb programok felé. Szerencsére ezekből sincs hiány. Egyre több érdekes, megfizethető belföldi program van, amikre érdemes odafigyelni.


Fotó: Ádám Ruha: LIDL / Öv: H&M / Kalap: H&M / Táska: Örökség

Nagy vágyam volt, hogy ellátogassunk egy levendula mezőre és szedhessek néhány csokorral ebből a mámoros illatú, lila csodából. Kb. 2013 óta tervezem, hogy egy hétvégén megnézzük a tihanyi levendulást, de csak nem sikerült összehoznunk. Ha őszinte vagyok, eddigi tihanyi tapasztalataim nem túl fényesek. A város, a Balaton persze mind gyönyörűek és fantasztikus a belváros és az apátság hangulata. Ami számomra kevésbé vonzó, az az utcákon hömpölygő, hétvégi tömeg. Talán emiatt is kerültük el eddig Magyarország legnépszerűbb levendula-mezőjét.


Fotó: Ádám


Idén nyáron valahogy nem is jutott eszembe, hogy kirándulást szervezzünk a levendulásba, viszont magától megtalált a lehetőség. Egyik délelőtt Ausztria felé autóztam és a bucsui határátkelő előtt pár kilóméterrel megláttam egy "Levendula" feliratú táblát. Akkor megállni nem tudtam, de másnap este Ádámmal követtük a "jeleket"-a helyszín nagyon jól követhetően ki volt táblázva-és pár perc múlva egy gyönyörű, lankás, naplementében fürdő, lila mezőt pillanthattunk meg.



Rengeteg fotót készítettünk, szedtünk 5 csokor levendulát, amiből szörp lesz és végre megvalósult régóta dédelgetett álmom, hogy a szabályos sorok között, fürdőzve a lazító illatban megnyugodjak. Az alkalomhoz egyébként össze is állítottam egy külön szettet, ami nem csak nyárias, romantikus, hanem kényelmes is volt. Megígérhetem, hogy ez a mezőn töltött pár óra pont olyan idilli volt, amilyennek látszik.



Ennek a párórás, kora esti kikapcsolódásnak viszont van egy nagyon fontos üzenete is: Sokszor a dolgok, amikre vágyunk az orrunk előtt hevernek, csak éppen nem vesszük észre őket, mert a távolban keressük. A bucsui mezőt sajnos már csak jövőre tudjátok meglátogatni, de itt bővebben tájékozódhattok róla (Szombathelytől kb. 8-10 perc autóút, Torony, Dozmat után a bucsui lehajtónál kell jobbra kanyarodni, ha Szombathely felől mentek): https://www.facebook.com/levendulanapok.bucsui.5


Fotó: Ádám

A mezőről készítettem egy rövid, videós összeállítást is, amit a YouTube csatornámon nézhettek meg, ide kattintva. Maradjatok velem, ugyanis életem első levendulaszörp-kalandjáról is tervezek bejegyzést készíteni. További jó hír, hogy a Fatimapanka Lifestyle podcast hivatalosan is elérhető Spotify-on és Anchor-on is! Kövessetek Instán a legaktuálisabb hírekért.

Köszönöm, hogy elolvastátok a bejegyzést, legyen csodaszép, pihentető a nyár mindenkinek! Puszi és ölelés!



Fatimapanka


602 views0 comments
bottom of page