top of page

Magyar márkák, akiket érdemes támogatni

Kedves Olvasók!


Ez a poszt eredetileg ajándék-ajánlónak indult, de négy nappal karácsony előtt meglehetősen nagy felelőtlenség lenne így hívni. A várandósságom miatt felborultak a videós terveim, s mivel nem tudjuk pontosan, mikor érkeznek a babák, folyamatos készenlétben állunk, ami miatt nem tervezünk előre. Ebben van egyébként valami nagyon szép és izgalmas spontaneitás, amit az én szervezési vágyam nem mindig engedett kiteljesedni, de most 2-4 héttel a hivatalosan kiírt szülési időpont előtt nagyon érzem, hogy cseppet sem vagyok kompetens abban, hogy bármit eldöntsek a hasamban növekvő életkék helyett. Ezért is örülök, hogy van ez a blog, mert ide tudok legkönnyebben posztolni anélkül, hogy többrészes felszerelésre kelljen támaszkodnom a tartalomkészítésnél. Így aztán úgy döntöttem, hogy ebben a posztban mesélnék nektek kis, magyar márkákrók, akiket érdemes figyelni, nem csak karácsonykor, hiszen olyan termékeket készítenek, melyek az év bármely szakában fantasztikus ajándéknak bizonyulnak.


Nem tudok minden márkát felsorsolni ide, de ennek a posztnak lesz második része, ígérem még több fotóval és beszámolóval. Mielőtt belekezdenénk, szeretném ha tudnátok, miért tartom extrán fontosnak, hogy kis vállalkozásokat támogassunk. Ezt egyébként a következő idézet nagyon jól össze is foglalja:Ezen kívül azonban nagyon sok pozitív érv szól még amellett, hogy ha valamire szükségünk van, először kisebb, helyi márkáknál kezdjünk keresni:


1. Az termékek legtöbbször kézzel, jól nyomonkövethető módon és jól ellenőrizhető összetevőkből készülnek, nem tömegtermelésben.


2. Az előző pontból következik, hogy az etikusság és méltányosság szabályai teljesülnek, tehát jó munkakörülmények és tisztességes fizetés jut mindenkinek, aki az adott termék elkészítésében részt vett.


3. Az országon belüli beszerzés mindenképp környezettudatosabb, hiszen a kész terméknek nem kell több száz vagy ezer kilómétert megtennie.


4. A kis vállalkozások által kínált termékek egyediek. Mivel nem készül belőlük tömeges mennyiség, sokkal személyesebb ajándék lehet.


5. Sokszor akár személyes kéréseinket is teljesítik az alkotók, mely összeköti a mi történetünket az övékkel.


Kezdjük is a sort!


YAMA


Engedjétek meg, hogy először a saját márkánkról meséljek kicsit, hiszen pontosan azon dolgozunk, hogy együttműködésre lépjünk olyan márkákkal, amelyek elkötelezettek a környezettudatosság felé, s amelyeknél ez a gyakorlatban meg is jelenik. Kollaborációink során olyan egyedi, kis sorozatszámú termékek jönnek létre, melyek kizárólag a YAMA shop-ban beszerezhetők. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy olyan márkákkal dolgozhattunk eddig együtt, mint az Apacuka Ceramics, a The Sorting Bags vagy az And Your Stories. Webshopunkban találhattok olyan termékeket, melyek kifejezetten a zero waste életmódra való átállásban segítenek, de művészeti alkotásokkal is találkozhattok. A vászontáskák és organikus pamut ruhadarabok grafikáit is egy nagyon kedves, fiatal grafikus készíti, Barasits Bianka, aki a kezdetektől csapatunk tagja. Őt Design By White Pencil néven éritek el.Az idei karácsony egyik újdonsága a YAMA shop-ban a fenyőtoboz és narancs illatú szójaviasz gyertya. Ezt szívből ajánlom a téli hónapkra, még tudtok rendelni belőle a shop-ból.HANNA PAJOR ILLUSTRATIONS


Hannával még akkor ismerkedtem meg, amikor a Fatimapanka csatornán keresztül rám talált és készített rólunk egy családi illusztrációt. Már önmagában az ötletet nagyon meghatónak tartottam, de ami még inkább megfogott az Hanna különleges stílusa. Szeretem a lágy vonalakat és visszafogott, ugyanakkor játékos színválasztást, amit illusztrációinál alkalmaz. A YAMA ART x HANNA PAJOR együttműködés keretein belül készült 7 db-os képeslapszett és print-sorozat kifejezetten a természet szeretetéről szól és arról, hogy megtanuljunk örülni az élet apróságainak is. Hanna egy 2020-as naptárat is készített, ami szintén csodásan sikerült.PLANTETHICS


Ezek a gyönyörű, kézzel készült ékszerek a Plantethics x YAMA ART kollaboráció limitált darabjai. A Plantethics egy olyan magyar ékszermárka, mely elkötelezett az etikusság és a fenntarthatóság mellett. A természet szeretete minden kézzel készült ékszerben visszaköszön. Kollaborációnk során Dénes Barbara-a Plantethics megalkotója-olyan koncepciót talált ki, mely tükrözi a vegán életmód és a növényi alapú étkezés iránti szenvedélyünket, mely a környezettudatosság egyik fontos eszköze is-ezért a medálok kis rukkolalevél- szíveket rejtenek, így a konyhanövények és a nemes anyagok örök jelképeivé válnak jelenünk legfontosabb törekvésének: a környezettudatosabb, fenntarthatóbb élet kialakításának.


CZIKKCAKK


Azért szeretem az Instagramot, mert rengeteg tehetséges emberrel kapcsolatba lehet kerülni és mindig találni olyan kreatív profilokat, melyek garantálják a szép és esztétikus tartalmak megosztását. Ezért kezdtem el követni CzikkCzakk Pannit is, akinek 2020-as naptára tele van bájjal, romantikával és kedvességgel.BASKET BAGS STUDIO


Nem rég találkoztam a Basket Bag Studio termékeivel. Ez a vállalkozás tényleg egyesíti a természetes anyagokat, a kézművességet és a szívvel-lélekkel való alkotást. Ráadásul a koncepció, melyben a klasszikus, fonott kosarak menő hátravethető tároló alkalmatosségként szuperálnak-egészen egyszerűen zseniális.


GYEREKEKNEK


Mivel a gyerek-dolgok nálunk most elég aktuális beszédtémáját képezik a mindennapoknak, nem csoda, hogy egyre több, kifejezetten gyerekeknek készült termékeket kínáló márkára akadok a tartalommegosztó portálokon. Az a helyzet, hogy gyerkőcöknek készült kiegészítőkben, babaholmikban hatalmas a választék és mindegyik márka egyformán különleges, csak éppen más és más dolgok teszik szerethetővé őket. Ebben a posztban négy alkotót szeretnék kiemelni, de mellettük egy következő etapban biztosan hallani fogtok még a Baby Story naplókról, a Softhome termékeiről, és a Teensy Bows masnikról, de ezeket jobbnak látom akkor lefényképezni, amikor már valóban használatban is vannak, így a tapasztalataimat is megosztahtom majd a képek mellé.


BABYMOUNTAIN HIMALAYA


A Himalaya sóhegyecskék nem csak végtelenül cukik, de nagyon jótékonyak is, mivel több hegyecskében illatos, gyógynövényes töltet van, ami betegség esetén például rendkívül hasznos. Elárulom, hogy én csak úgy, minden ok nélkül is nagyon szeretem szaglászni őket, mert megnyugtat a kamilla és levendula illata.CROOOCUS


A Crooocus-nál mindenféle-akár egyedi kérésre készült-dekorációs kiegészítőket, szőnyegeket, kosárkákat találhattok, melyek garantáltan barátságossá, mesebelivé varázsolják a gyerkőcök birodalmát.
IRGUMBURGUM STUDIO


Először is álljunk meg egy pillanatra: hogy lehet ilyen cuki nevet adni egy márkának? Egyszerűen imádom. Az Irgumburgum studiónál mindenféle kreatív fejlesztő játékot, fali/szobadekorációt, játékfigurákat találhattok, s az egyedi kérések itt is meghallgatásra találnak.PICÚRMŰHELY


Mindig meghat, amikor közvetlen ismerőseim váltják valóra az álmaikat. Egy nagyon jó barátnőm édesanyjának és testvérének ötlete alapján jött létre a Picúrműhely névre hallgató csodavilág, ahol pihe-puha babaágyneműk, babafészkek, rágókák várják, hogy boldog babák mindennapjait színesítsék.
Remélem, tetszett ez a kis összefoglaló. Támogassatok helyi, kis márkákat, mert hihetetlen örömöt okozhattok ezzel tehetséges embereknek, akik szeretnének igazi értéket létrehozni és adni hasznos, esztétikus termékeken keresztül. Ez az, ami mindenkinek jó és összekovácsolja a közösségeket.Hamarosan jelentkezem egy újabb listávalÖlelés,


Fatimapanka


841 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page