top of page

Házi almaszósz, avagy a legegyszerűbb recept valaha

Nem is igazán tudom, hogy érdemes-e egyáltalán egy teljesen külön bejegyzést szentelnem ennek a receptnek, de az a helyzet, hogy annyira sokféle süteménybe és más finomságba is fel lehet használni az almaszószt, hogy igen is megérdemli a dedikált posztot. Egyébként nem tulajdonítottam volna különösebb jelentőséget ennek az egyszerű ételnek, de a gyerekek hozzátáplálásával bizony fontos szerepet kapott a reggeli kásák, a joghurt vagy akár bizonyos pürék ízesítésénél. Ráadásul mivel már jó ideje növényi alapú édességeket készítek-tehát nem használok állati eredetű összetevőket-hamar szembesültem azzal, hogy az almaszósz fantasztikus tojás-helyettesítő például amerikai palacsintában de akár kevert süteményekben is. Most, hogy leírtam mennyi minden szól a turmixolás mellett, nézzük is meg, hogy készül ez a végtelenül egyszerű étel.

Hozzávalók


5-6 db alma (lehet többféle fajta)

1/2 tk. fahéj

víz a főzéshez


Elkészítés


Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk és felkockázzuk.


A felkockázott almát egy lábasban feltesszük főni a fahéjjal és annyi vízzel, ami éppen ellepi.


25-30 perc alatt fedő alatt puhára főzzük, majd leöntjük róla a vizet, a puha, fahéjas almakockákat pedig simára turmixoljuk.


Pro tip


A főzővizet érdemes meghagyni, ugyanis nagyon finom fahéjas-almás ital készíthető belőle, ha adunk hozzá egy kis extra édesítőt. Próbáld ki például a pumpkin spice sziruppal, melynek receptjét itt találod.

2,334 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page